foto1

El secretari general de l’STEI Intersindical, Miquel Gelabert, ha criticat avui en roda de premsa que l’Avantprojecte de llei d’educació que va presentar ahir el conseller March «no posa l’educació al centre del debat social». Gelabert ha destacat que l’STEI Intersindical lluita per una llei educativa de les Illes Balears des de fa més de vint anys, però que en cap cas pot avalar determinats aspectes de l’avantprojecte presentat.

collet

El secretari general, Miquel Gelabert, i el secretari d'Organització de l'STEI Intersindical s'han reunit avui amb el diputat Joan Mas 'Collet', de Més per Mallorca, per demanar a aquest grup parlamentari que aturi la disposició addicional del Projecte de pressuposts CAIB 2020 que permetria congelar el sou del personal empleat públic de les administracions territorials de les Illes Balears. Aquest grup parlamentari va demanar aquesta trobada després d'haver rebut la proposta d'esmena que va adreçar als grups parlamentaris l'STEI Intersindical.

La trobada ha servit també per tractar aspectes com el finançament injust de les Illes Balears, l'Oficina dels Drets Lingüístics o l'atenció a la diversitat als centres educatius.

registre

L'STEI Intersindical ha adreçat un escrit a diversos grups del Parlament de les Illes Balears perquè la Llei de pressuposts no permeti congelar les retribucions.

Amb el redactat del Projecte de llei, el Govern Armengol pretén poder congelar les retribucions del personal empleat públic encara que la Llei de pressuposts de l'Estat l'incrementi (la previsió actual és de fins a un 3,55 % de pujada). Això afecta els empleats públics de totes les administracions territorials de les Illes Balears (docents, sanitaris, serveis generals i sector públic) i el personal docent de l'escola concertada.

L’STEI Intersindical demana que es restitueixin els drets individuals i col·lectius, un canvi del sistema de finançament i una solució negociada al conflicte entre Catalunya i l’Estat.

Davant les eleccions del 10-N, l’STEI i la Confederació Intersindical consideren necessari un canvi de polítiques socials, laborals i econòmiques que posin en el centre les persones i el planeta

En la Mesa General d’Empleats Públics del dia 31 d’octubre de 2019 els representants del Govern balear varen explicar a les organitzacions sindicals l’Avantprojecte de llei de pressupostos generals de la CAIB i com afecta els empleats públics al servei de l’administració autonòmica.

Les mesures anunciades a la Mesa d’Empleats Públics condemnen el II Acord Marc d’Educació.

Pàgina 1 de 16