Avui més que mai exigim el desbloqueig que pateix el poble cubà, assetjat des de fa dècades

La pandèmia de la COVID-19 no respecta fronteres, ni gènere, ni tampoc pertinença a cap grup social. Provoca la mort de milers de persones en el planeta i ha creat un estat de commoció social, política i econòmica poques vegades vist. La República de Cuba no ha dubtat ni un moment a enviar el seu personal sanitari per a fer front a la pandèmia, amb un gran gest d’humanitat, des de la primera línia de treball, als llocs més diversos del món, sense distingir ideologies ni creences.

Quan el món hauria d’anar en la direcció de la pau i el respecte al dret aliè, amb la solidaritat com a motor i com a solució a les diferents situacions plantejades, observam amb decepció que s’incrementen les accions de setge i bel·licistes. Cosa que també passa avui a Veneçuela: en lloc d’ajudar a crear una zona d’integració i pau al continent americà, promou la bogeria de la guerra, que se suma a la difícil situació que travessa tota la humanitat.

Avui més que mai, les treballadores i els treballadors de l’educació iberoamericana, units en les següents organitzacions regionals i continentals:

Confederación de Educadores Americanos / CEA

Federación de Sindicatos Docentes Universitarios de América del Sur / FESIDUAS

STEs- Intersindical de l’estat espanyol

STEPV- Intersindical Valenciana

STEI Intersindical Illes Balears         

Ensenyants Solidaris

Entenem, en representació de més de 5 milions de persones afilades, que és d’extrema urgència que s’alcin les barreres i els bloquejos que existeixen en el continent americà. Avui més que mai, exigim d’una manera especial el desbloqueig del poble cubà, que fa dècades que està assetjat. Perquè el bloqueig és un acte inadmissible i incompatible amb el desenvolupament normal de la vida humana i atempta contra els drets humans fonamentals de les nacions, els pobles i les persones. Deim prou ja a tanta irracionalitat, ens unim a la lluita al costat de la vulnerabilitat i reiteram el missatge inicial:

Posem la vida per davant del lucre!