hisom

Documentació XII Congrés STEI Intersindical

Benvolguda companya, benvolgut company:

Els dies 24 i 25 d’abril de 2020 s’havia de celebrar el XII Congrés de l’STEI INTERSINDICAL, amb el lema “EXPERIÈNCIES PER A CONSTRUIR”. Aquest va quedar ajornat per mor de la crisi sanitària i la situació provocada per la COVID-19.

Un any després tornam a posar en marxa la celebració del Congrés de l’STEI Intersindical, que serà els propers dies 23 i 24 d’abril i es realitzarà de forma virtual.

Els congressos del nostre sindicat, que se celebren cada quatre anys, tenen la finalitat de fer balanç del treball realitzat, poder debatre i aprovar les línies organitzatives i d’acció sindical, així com també elegir les persones que conformaran els diferents òrgans de direcció de l’STEI INTERSINDICAL.

Com a acte previ a la realització del XII Congrés es convoca una Assemblea General Precongressual d’afiliades i afiliats, que també serà virtual, el proper 14 d’abril a les 17:30 hores en primera convocatòria; i a les 17:45 hores en segona convocatòria. Per poder participar-hi s’ha d’emplenar aquest formulari abans de dia 9 d’abril.

 

 

L’ordre del dia d’aquesta Assemblea Precongressual serà el següent:

1.           Exposició de les ponències i presentació d’esmenes.

2.           Elecció de les delegades i delegats al XII Congrés de l’STEI INTERSINDICAL.

3.           Torn obert de paraules.

El Congrés estarà format per un total de 80 delegades i delegats.

Tota persona afiliada pot participar i ser elegida  com a delegat o delegada. Si desitja fer-ho, només ha d’assistir a l’Assemblea Precongressual i ser elegida.

Des de l’STEI INTERSINDICAL  tenim el ferm convenciment que el nostre model sindical s’ha de transformar en el sindicalisme del futur, i aquest fet ens compromet a seguir avançant i consolidant en els sectors on vàrem néixer; i a l’extensió de la nostra Intersindical a altres àmbits, amb el plantejament d’alternatives organitzatives, de mobilització i d’actuació davant les noves realitats que afloren en els diferents espais en què podem actuar.

A més, en els durs moments que vivim provocats per la pandèmia que s’han afegit a la situació de retallades dels drets bàsics de la ciutadania i de desmantellament dels serveis públics i, més concretament a les Illes Balears, d’atacs a la llengua catalana i a la nostra cultura, ens cal un sindicat fort, obert a la participació de la seva afiliació, garant dels drets que ens volen arrabassar, adaptat als nous temps i als reptes que hem d’afrontar, però fidel a l’esperit i a les ganes de revolta democràtica que ja eren ben nostres fa més de 40 anys.

Des de l’STEI INTERSINDICAL consideram, ara més que mai, que cal  donar una resposta contundent als constants atacs contra els drets de les treballadores i treballadors, les retallades en els serveis públics, així com a  la política de destrucció del territori i  d’aniquilació dels nostres drets lingüístics i culturals. 

La vostra presència i militància és del tot necessària per tal que, a través de totes aquestes experiències, puguem construir un futur millor.

 

Comissió Executiva de l’STEI INTERSINDICAL