Ahir dilluns la Junta Electoral Central va inhabilitar Quim Torra, president de Catalunya, suposadament per haver mantingut durant uns dies una pancarta al balcó de la façana de la Generalitat un cartell que reclamava la llibertat dels presos polítics.

Ahir mateix, declarava l’activista de Viladecans Tamara Carrasco, després d’haver patit l’escarni d’haver estat acusada de terrorisme a partir d’un muntatge policial que li va suposar estar confinada durant un any dins el seu municipi. També vàrem conèixer ahir la condemna a 14 mesos d’inhabilitació i una sanció econòmica del jutjat penal de Manresa contra el regidor i pallasso Jordi Pesarrodona.

Des que va començar l’ofensiva judicial espanyola contra el procés per l’autodeterminació de Catalunya, segons les dades d’Òmnium Cultural, 2850 persones independentistes han estat represaliades.

Mentrestant, avui hem sabut que l’Audiència Nacional ha absolt Rodrigo Rato i 33 persones més per la sortida a borsa de Bankia ocultant els comptes reals de l’entitat, participada en més d’un 60% per una entitat pública. La mateixa Audiència Nacional que, en la sentència del cas Gürtel, va dubtar de la versemblança de les declaracions de Mariano Rajoy... tot i que no el va identificar amb els apunts dels papers de Bárcenas que parlaven d’un tal “M. Rajoy”.

L’STEI Intersindical denuncia que la justícia espanyola fa parts i quarts. L’STEI Intersindical se solidaritza amb el poble de Catalunya i desjecta un engranatge judicial, del qual participa la Junta Electoral Central amb la seva decisió de dur segons quins casos al Tribunal Suprem, al servei dels qui mouen els fils a l’Estat espanyol.